Sika AG nedavno je kupila tvrtku Technokolla iz Italije, vodeću tvrtku u južnoj Europi za sustave lijepljenja keramičkih pločica. Sa sjedištem u sjevernom talijanskom gradiću Sassuolo, tvrtka je ostvarila prodaju od oko 37 milijuna CHF 2010. godine, te ima solidnu prisutnost u susjednim zemljama i svjetsku mrežu prodajnih centara s vlastitim modernim proizvodnim pogonima.

Technokolla je bila podružnica Fincea Grupe u privatnom vlasništvu, čiji je član i vodeći europski proizvođač keramičkih pločica Iris Ceramica. S Technokolla-inim proizvodima u paleti, Sika će imati još bolji pristup visoko razvijenim distribucijskim mrežama. Ovo partnerstvo znači da Sika može proširiti svoju tržišnu poziciju dodavanjem novog distribucijskog kanala i tako biti u mogućnosti opskrbiti regionalnu građevinsku industriju još širom paletom proizvoda i tehnologija.

Technokolla-in svijet sastoji se od sveobuhvatnih, međusobno kompatibilnih i komplementarnih, proizvoda koji su isključivo namijenjeni za ugradnju keramičkih pločica, mozaika, mramora, prirodnog kamena itd. Među njima su razni proizvodi za pripremu podloge i hidroizolaciju, vezna sredstva i ljepila, kitovi i mase za fugiranje, bio-ekološki materijali i rješenja za sanacije, te i alati i pomoćni pribor. Stroga kontrola kvalitete i bogato Technokolla-ino iskustvo stečeno tijekom desetljeća primjene proizvoda po cijelom svijetu, omogućuju dizajnerima i dekoraterima interijera da si daju oduška svojoj kreativnosti, budu sigurni u rezultate svog rada, te da mogu imati povjerenja u sigurnost i provjerenost Technokolla-inih proizvoda.